Varför ska man ha e-böcker?

Framsida_nov17

En e-bok är en förutsättning för en bra och funktionell digital studiemiljö. En in-scannad bok som konverteras till PDF-format eller liknande är inte att betrakta som en e-bok. Inte ens om innehållet digitaliseras till en textmassa med hjälp av OCR-teknik så har vi att göra med en e-bok.

En e-bok är ett mellanting mellan en klassisk bok och en websida. Liksom en bok så finns en tydlig struktur och en ordning som boken ska läsas i. Det finns en innehållsförteckning och en sidhantering som gör att det blir lättläst. Men i och med det digitala formatet får man även en sökbarhet i materialet. Man kan säga att en e-bok tar fördelarna med sig från bok-världen, men att vi samtidigt kan använda oss av de fördelar som finns med en websida. På så vis får läsaren det bästa av två världar.

Dessutom är e-böcker billigare att producera än fysiska böcker, de är lätta att uppdatera och de är miljövänliga eftersom det inte krävs papper och transporter.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/a/2/instudy.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *